En son beş Yangın Çıkış Kapısı Kentsel haber

Wiki Article

Yangın bapsı, bir binada yangın takkadak kullanılan bir asayiş önlemidir. Genellikle yangın merdivenlerinde, müstacel çıkış noktalarında veya yangınla mücadele ekipmanlarının bulunduğu odalarda bulunur. Yangın bapları yangına dayanıklı malzemelerden mamultır ve yangın esnasında alevlerin ve tütünın yayılmasını engellemeye yardımcı olabilir.

Korunumlu koridor ve hol: Yandaki olduğu mekanlarla ayrılıp, yangın fakatçlı korunmak istenen koridor veya hol.

Yangının yayılmasını engelleyerek geciktiren yangın merdiveni kapısı da muayyen standartlara göre üretilmek zorundadır. 

Kaçış yolları ve vesair tedbirler, yangın yahut öbür evgin durumlarda gönül güvenliğinin sırf tenha bir tedbire dayandırılmayacağı biçimde tasarlanır.

Alelumum yangın merdiveni ile birlikte kullanılan bu ivedili çıkış kapısı, çöküntü anlarında insanoğluın yangın alanından hızla uzaklaşmalarını sağlayarak önemli bir gösteriş üstlenmektedir.

Yıllardır sektördeki faaliyetlerini ve ihtimam standardını arttırmaya devam etmektedir. Uzman personelimiz sayesinde bu ustalığı ilk günkü gibi koruyor ve her yeni bir emeke ayrı bir coşku ile yaklaşıyorlar.

Bir binada yahut yapı peknda, kaçış yolu olarak iş veren korunumlu koridorların yahut korunumlu hollerin yangına dayanım sürelerinin Katılmış-3/B ve Katılmış-3/C’de tamlanan sürelere yakışır olması mecburidir.

Camlı yangın kapıları yahut ürkü barlı yangın kapıları özge yangın bapsı türleri arasındadır.

Bir öbür şpeş ise bapların kendisinin kapanabilmesidir. Rastgele bir el olmadan kapı kendi halinde kapanmalı ve bu kapanmayı engelleyecek kuvvetin 40 Newton’dan okkalı olmaması gerekir.

Zemin kattaki dükkân ve benzeri yerlerde erkek adetsı 50’nin altında ve kaçış uzaklığı en uzak noktadan dış ortama oluşturulan kapıya olan uzaklık 25 m’den azca ise, yapı dışına yegâne çıkış yerinde ikrar edilir.

Yangın kapıları, yangın sırasında insanoğluın kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

Binada kâin kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden dışarıya yahut yangın merdivenlerine erişmesinı sağlayan Yangın Bapsı modelleri kendi içerisinde vahit kanatlı, çift kanatlı ve panik barlı Yangın Bapları olarak sınıflandırılmaktadır.

yangın kapısı Yangın kapısı imalatında yönetmelik gereği uyulması müstelzim kalite standartları bulunmaktadır. Bunlardan en önemlileri; yangın kapılarında kullanılan malzemelerin olası bir yangın sırasında birey ve varlık kaybını önlemek amacı ile 120 dakika boyunca faziletli ısı ve yangına dayanıklı olarak üretilmek zorunda olması, yangın baplarının çıkış cihetüne dosdoğru panik amerikan bar kolu bulunmasıdır.

Binaların yangından korunması ile alakalı ele alınan kanuni prosedürlerin içerisinde yangın kapıları yönetmeliği de Yangın Kapısı taraf yangın kapısı düzenır.

Report this wiki page